Új jelszó kérése

Gázkazánok gyártók szerint

Fő kategória >KÉSZÜLÉKEK >Gázkazánok gyártók szerint

Fali Gázkazánok
- BOSCH [16 db]


Tudta, hogy szeptember 26-a óta már csak kondenzációs kazán kerülhet forgalomba és 2016. július 1-je után már csak kondenzációs készülékre kaphat használatbavételi engedélyt?

A 813/2013/EU rendelet szerint szeptember 26-a óta csak olyan gázkazánok kerülhetnek forgalomba, melyek hatásfoka a teljes fűtési szezonra kivetítve legalább 86%-os. Ez lényegében azt jelenti, hogy 2015. szeptember 26-a után kizárólag kondenzációs kazánokat lehet gyártani és forgalomba hozni.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

Ha kéményes vagy turbós gázkazánja meghibásodik és cserére szorul, kizárólag a raktáron maradt készülékekből választhat, amelyek viszont egyre jobban fogynak. Idővel az alkatrészbeszerzés is lehetetlenné válik!

Ha már most kondenzációs gázkazánt választ, akkor ugyan többe kerül a beépítés, de a gazdaságos működésének köszönhetően a befektetés megtérül: a kondenzációs kazán akár 30%-kal csökkentheti fűtési költségét!

Mit tehet most?

Ha meglévő készülékével gondok vannak, és hamarosan cserére szorul, két lehetőséget érdemes megfontolnia:

    1. 2016. július 1-je előtt cserélje le meglévő hagyományos készülékét egy ugyanolyan típusú kazánra! Így nincs átépítési költség, de fűtési számlája sem csökken.
    2. Szerezzen be már most egy gazdaságosabban működő kondenzációs kazánt, amivel havi szinten akár 30%-ot is megspórolhat a gázszámlán!
Webáruház készítés