Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Szavazás
Napelemet vagy napkollektort szeretnél ?
Napkollektort
Napelemet
Mindketőt
Naptár
2020. Július
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Hírek

2015.12.30 19:26
HAJDUKER Szakmai tanácsadás. (díjtalan)
HAJDUKER Szakmai tanácsadás:


Ez a kollégáink által telefonon vagy email-ben adott tanácsadást jelent. A tervezéshez, a kiválasztáshoz, a beépítéshez vagy akár a garanciához kapcsolódó kérdések megválaszolásánál adunk segítséget. Nagyon fontosnak tartjuk itt kiemelni azt, hogy kollégáink több éves tervezői és kivitelezői tapasztalattal rendelkeznek a megújuló energia és az épületgépészeti rendszerek területén.


 
Fontos lehet vásárlóinkat tájékoztatni a garanciális garanciális feltételek, a műszaki beépítéshez és átadáshoz szükséges feltételekről valamint a szükséges kapcsolódó termékekről (kapcsolódó termékek fontossága). Ezzel rengeteg időt és költséget takaríthatnak meg.

A legfontosabb és leggyakoribb műszaki kérdések, amelyekben segítséget nyújtunk vásárlóinknak:

 

Napelem rendszerek

Hállózatra vissza táplált rendszer vagy sziget üzemű

Growatt napelemes rendszer 2kW SZERELÉSSEL                  Szigetüzemű napelem RENDSZER kivetelezés 2 kW

 

Városiszél generátor, NATI 5.1

Napkollektorok

Vákkum csöves vagy sík napkollektor rendszer?

200L HMV szolár rendszer vákuumcsöves napkollektorral  Napkollektor 200l  rendszer síkkollektor (200L HMV előállítás) 3-4 fő részére

Termó szifonos Gravitációs (szivattyú nélküli) rendszer, Erkélyre szerelhető napkollektor, teraszra szerelhető napkollektor

Napkollektor rendszer Gravitációs (szivattyú nélküli) 100 l tárolóval           Napkollektor-teraszra

Elektromos fűtés

Elektromos kazán (ION), fűtó panel, Infra (FŰTŐ FÍLM) fűtés

Galan Ochag­-6 "kiskörös" készre szerelt Atlantic F117D - 1000W elektromos fűtőtest 46x45x9,8 fűtőfílm

Gázkazánok teljesítményének megállapítása

A kazánok méretének meghatározásánál számos tényezőt figyelembe kell venni, úgmint falak szigeteltsége, nyílászárók mérete szigetelő képessége, légcsere.
A nagyobb épületek és összetettebb rendszereknél szükséges kazán teljesítmény kiválasztását bízza szakemberre, melyben mérnök kollégáink segítséget nyújtanak Önnek. Az esetek többségében viszont főleg kondenzációs kazánoknál a kiválasztásak nem a fűtési terljesítmények hanem a melegvíz előállító képességnek van döntő szerepe. Így a fűtési teljesítmény meghatározása már ökölszabályok alapján történik, ahol jó közelítéssel a teljesítmény azaz a szükséges kW a légköbméterből számítható 35-50 W/m3 szükséges teljesítménnyel, ahol a 35 a jól szigetelt ~5 cm hőszigeteléssel ellátott, az 50 a régi típusú szerkezetekből álló épületekre értendő.

Gázkazánokhoz tartozó szabályzó helyes kiválasztása

Itt meg kell jegyeznünk, hogy sajnos az esetek nagy többségében egyáltalán nem vásárolnak gázkészülékeikhez a vevők szabályzót. Jobb esetben a nálunk is megtalálható olcsóbb kategóriás ki-be kapcsolós termosztátot válasszák, esetleg ezek programozható változatát.
Javasoljuk, azonban minden gázkazán vásárlónknak a készülék gyártója által a készülékhez ajánlott akár ki-be kapcsolós akár programozható termosztátokat, de leginkább időjáráskövető szabályzó megvásárlását. A gázkazánokhoz kacsolható megfelelő szabályzó kiválasztásában is lehet tévedni a kazánhoz nem kapcsolható szabályzó megvásárlásával. A készülékekhez használható szabályzók a „Kapcsolódó termékek” menüpont alatt is megtalálhatóak.

Turbós és kondenzációs gázkazánokhoz kapcsolódó kéményrendszer kiválasztása

Akár turbós vagy kondenzációs gázkazán cseréjéről, vagy új készülék vásárlásáról legyen is szó, szükség lesz a gázkészülékhez tartozó kémény füstelvezető rendszerének átadására, melyhez a kéményseprő vállalat minden esetben kéményméretezést kér. A kéményméretezés elvégeztetése mindemellett fontos saját biztonsága érdekében és a fölösleges kéményelemek megvételének elkerülése miatt is.
Ezt mi turbós vagy kondenzációs kazán vásárlása esetén elkészítjük önnek DÍJMENTESEN, így közel 15 000 Ft-ot takarít meg !

Ez természetesen jelenti a megfelelő rendszerű, elvezetési típus kiválasztását, és a szükséges idomok meghatározását is, melyben a megrendelő egy adatlap segítségével egyszerűen meg tudja adni részükre a szükséges adatokat. kéményméretezés részletesen

Gázkészülékek cseréjének feltételei szüksége dokumentációk és átadások

Minden gázkészülékre szigorúan meghatározott szabályok vonatkoznak, melyet az u.n. GMBSZ határoz meg, ebben az elhelyezéssel, átadással, kialakítandó kéménnyel (a kémény szabvány mellett) kapcsolatos szabályok vannak lefektetve, melyben való kiigazodáshoz mindenképpen tervezői és kivitelezői tapasztalatokra is szükség van, melyekkel mérnökeink rendelkeznek. Így biztosan tudhatja, hogy a kiválasztott készülékét át tudja majd adni és üzembe is, fogják helyezni azt a szabályoknak megfelelően. 

Szilárdtüzelésű kazánok működéséhez szükséges kiegészítők

Szilárd tüzelésű rendszerének biztonságos működéséhez, melyet szabvány is előír, mindenképpen szükséges először is biztonsági hűtő beépítése, valamint a jó hatásfokú és komfortos rendszerhez nélkülözhetetlen ma már puffertároló és ehhez kapcsolódó keverőszelep elhelyezése. Ezek típusának és méretének meghatározásában is segítséget nyújtunk, de természetesen ezeket, a rendszerelemeket egyszerűen oldalunk alján „Kapcsolódó termékeknél is megtalálja, speciálisan a megfelelő készülékhez kiválasztva. (korszerű szilárdtüzelésű rendszerek kialakítása részletesen)

Megfelelő méretű és kialakítású elektromos vízmelegítő kiválasztása

Egyszerűnek tűnhet ugyan, de egy elektromos vízmelegítő méretének kiválasztásában is könnyű tévedni. Itt nemcsak a használók száma, hanem a rendelkezésre álló elektromos hálózat vagy az üzemeltetési viszonyok (egyszerre vagy elosztva használat) figyelembevételére is vigyázni kell. Fontos tudnunk azt is hogy milyen elhelyezhetősége van a vízmelegítőnek hová szeretnénk felszerelni hiszen az álló és fekvőn keresztül lehet a vízmelegítő hengeres vagy négyszögletes kialakítású is. Mérnök kollégáink sokéves tapasztalatok figyelembevételével segítenek ezek meghatározásában.

Megfelelő teljesítményű átfolyós vízmelegítő és gázbojlerek kiválasztása

Átfolyós vízmelegítőnél még nagyobb szerep esik a helyi adottságokra, főleg mivel itt már gázkészülékről van szó,mely elhelyezésének igen szigorú szabályai vannak. Fontos figyelembe venni, hogy kéményes, turbós vagy kémény nélküli készüléket szeretnénk, hiszen mindháromra más szabályok érvényesek. Előfordulhat az is, hogy a régen még engedélyezett készülék helyére már az újabb szabályozók miatt nem helyezhető el készülék. Ennek kiválasztásához tisztában kell lenni a gázkészülékekre vonatkozó előírásokkal, és a majdani műszaki átvétel feltételeivel és menetével is.

Radiátorok méretezése

A legbiztosabb és legpontosabb radiátor méret meghatározás a helyiségek hőszükséglete és a fűtési rendszer alapadatai alapján számítható. Így nem fordulhat elő, hogy túlságosan nagy radiátorokat vásárol drágán, vagy akár a szükségesnél kisebbeket, amelyek nem fűtik ki a helyiségeket.
Ezt mi elkészítjük önnek DÍJMENTESEN.
Természetesen a szerelő vagy más tervező által meghatározott radiátorok ellenőrzésében vagy akár kiváltásában is segítséget nyújtunk. (radiátorok méretezéséről részletesen)

Radiátorokhoz szükséges kiegészítők meghatározása

A kiegészítők kiválasztása, noha egyszerűnek tűnhet, de itt is számos adottságot kell figyelembe venni, és ezek tudatában meghatározni őket. Tudni kell a kialakítás módját, csatlakozási méreteket, a kiválasztott szelepek tulajdonságait (pl: milyen termofej helyezhető rá) tartalmazza e az egyes elemeket a radiátor ára vagy sem.

A felsoroltakon kívül még számos kérdés felvetődhet, melyre mérnökeink a gyártókkal folytatott folyamatos képzés folytán a legmagasabb minőségben próbálnak választ adni.

 

 

Álljon át az élet napos oldalára!
További információ:
Nánási Hajdú-ker kft
info@hajduker.hu
70/3925-771
Ez a adat bázis a NÁNÁSI HAJDÚ-KER KFT saját szellemi terméke , másolása csak írásos engedély alapján lehetséges.
----------------------------------------------------------

 

 

 

Webáruház készítés