Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Szavazás
Fórum
Nincsenek témák!
Naptár
2020. Február
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 

Hírek

2017.01.27 0:08
Az infrafűtés a XXI. század technológiája

A fűtésrendszerek rengeteget fejlődtek az elmúlt évszázadok során, az ezredforduló óta pedig gyökeresen átalakult a modern fűtés világa. Egyre inkább közkedveltté vált az utóbbi időszakban az infravörös sugarakon alapuló fűtés, mivel komfortos, gazdaságos, hatékony, környezetbarát, és nem utolsó sorban jó hatással van az egészségre.

Alapját az infravörös sugárzás adja, amely a napfényben is megtalálható. A hagyományos módszerekkel ellentétben közvetlenül a tárgyakat és a helyiségben tartózkodókat melegíti fel, vagyis nem a levegő a fűtő közeg, hanem éppen fordítva. Ebben rejlik hatékonyságának titka. Az infravörös sugarak hatására hőfüggöny jön létre a nyílászáróknál, aminek köszönhetően minimalizálható a hőveszteség.

Sokoldalú felhasználás
Sokrétűen hasznosítható technológiaként tartják számon, hiszen padló-, illetve fal- vagy mennyezetfűtésként is használható, de kiegészítő fűtésre, sőt akár kültéren is alkalmazható. A rendszer kiépítése egyszerű és gyors, és rendkívül gazdaságos. További előnye, hogy bármilyen burkolattal használható. Beszerelhető a falba, az álmennyezet fölé vagy a padlóba. Kiváló eredmény érhető el a fűtőfilmekkel, lényegtelen, hogy parketta, szőnyeg, járólap vagy kőburkolat fedi a padlót. Nincs szükség fűtőtestekre, csövekre. Egyenletes fűtés, természetes hőérzet és megfelelő hőmérséklet jellemzi a rendszert, ezzel növelve otthona kényelmét.

Harmadik generációs intelligens fűtőfólia
Az elmúlt év leglényegesebb újítása a területen, a harmadik generációs intelligens fűtőfólia. A megnövekedett piaci igényeket elégíti ki ez az új felfedezés, amely a korábbi típusokhoz képest még modernebb és gazdaságosabb működést eredményezett.

A padlófűtés megújítása a fűtőfólia segítségével
Egyenletesebb hőeloszlást biztosít, kisebb a különbség a padló szintjének hőmérséklete és a magasabb levegő között. Az infrasugárzásnak hála takarékosabb, hatékonyabb, és az emberi szervezetre jótékony, antibakteriális hatással is rendelkezik. További előnye, hogy nem fűti túl a padlót, és a port sem kavarja fel.

Élethosszig tartó elhelyezés
A kialakítás után akár száz éven keresztül is működtethető a rendszer felújítás és karbantartás nélkül. Nincsenek mozgó alkatrészek, amelyek elkophatnának vagy elromolhatnának, nincs vízkőlerakódás, kötelező nyomásellenőrzés. A kivitelezés gyors, hiszen a fűtőfilmek lefektetése egy-két nap alatt megoldható a hagyományos fűtésrendszerek kialakításával ellentétben. A beruházási költség is sokkal kedvezőbb, mint bármely más technológia esetében, töredéke lehet a kondenzációs rendszerekének. Sokan attól tartanak, hogy amit megspórolnak a kialakításon, az üzemeltetés során fizetik meg, azonban erről szó sincs.

Egészségtudatos felhasználás
Az egészségre gyakorolt jótékony hatásként fontos megemlíteni, hogy a fűtőfólia hasonló hullámhosszon sugároz, mint az emberi szervezet, ezáltal jó hatással van a testre. Ráadásul megszabadulhat a szállóportól: a fűtés nem fogja többé felkavarni a port, így csökkentheti a légúti megbetegedések kockázatát. Sőt a hideg lakásba érkezve pillanatok alatt érezhető a meleg, ezzel elkerülve a megfázást. Ma már az is rendkívül lényeges, hogy minél jótékonyabb hatással legyen a fűtőrendszer a környezetre, azaz ne pazarolja az energiát, így csökkentve a környezetszennyezést.

Bárhol felhasználható
Főként lakóingatlanok, családi házak fűtésére használják az infravörös sugarak által átadott hőt, ám számos egyéb felhasználási területen is használható. Segítségével elkerülhető a kültéren elhelyezett csövek elfagyása. Alkalmazható olyan épületekben is, amelyekben a csövek jelenléte nem lenne esztétikus. Elektromos hálózatra köthető, ezért megállja a helyét az ipartelepek félreeső részein is, ahova nem lenne kifizetődő fűtéscsöveket vezetni, például parkolók őrbódéiban vagy portákon.

futo-folia

Webáruház készítés