Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Szavazás
Fórum
Nincsenek témák!

Hírek

2018.05.13 11:57
Mi a Levegő-víz hőszivattyú, hogyan működik?

A hőszivattyú a környezet energiájának hasznosítására szolgáló berendezés, mellyel lehetséges fűteni, hűteni, meleg vizet előállítani. A berendezés a működtetésére felhasznált energiát nem közvetlenül hővé alakítja, hanem a külső energia segítségével a hőt az alacsonyabb hőfokszintről egy magasabb hőfokszintre emeli,
 
A Levegő-Víz hőszivattyúk a külső levegő hőmérsékletét hasznosítják, mint a nyerő közeg energia forrása. Egészen extrém, -25 °C fokos külső hőmérsékletet is képesek hasznosítani bizonyos típusú hőszivattyúk.
 
A levegő mindenhol jelenlévő energia forrása a hőszivattyúnak, így bárhol és bármikor felhasználható. A Levegő-Víz hőszivattyú egy olyan ventillációs rendszer, amely a levegőt beszívja majd egy levegő hőcserélőn keresztül lehűti azt és visszaengedi a lehűlt levegőt a környezetbe. Minél alacsonyabb a külső levegő hőmérséklete annál kevesebb hőenergia hasznosítható belőle, ami azt jelenti, hogy azonos belső levegő hőmérséklet eléréséhez több befektetett elektromos áram szükséges. Így mondhatjuk, hogy a hőszivattyú COP értéke a hőmérséklettel arányosan változik. A Levegő-Víz hőszivattyú COP teljesítmény tényezője a legkisebb a Víz-Víz és Föld-Víz hőszivattyúk mellett, de az egyszerű és olcsó telepítése, kis helyigénye miatt a legelterjedtebb hőszivattyú típus.
Előnyei:
 
szélsőséges hőmérsékletek között (-25 °C – +30 °C) is alkalmazható
egyszerűen, olcsón telepíthető
nem igényel előkészítést
bárhova telepíthető
könnyen integrálható a meglévő fűtési rendszerbe
a föld és vizes hőszivattyúkhoz képest kisebb beruházást igényel
 
Kérdésével forduljon bizalommal hozzánk :
 
Tisztelettel : Hajdu Lajos Megújuló energia tanácsadó Projekt menedzser
lajos@hajduker.hu 0670-3925704

Lajos Hajdu fényképe.

Webáruház készítés