Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Szavazás
Napelemet vagy napkollektort szeretnél ?
Napkollektort
Napelemet
Mindketőt
Naptár
2020. Augusztus
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
 

Hírek

2020.02.09 5:18
60 éve a napelem rendszerek világában – a Sharp napelem nem mindennapi története

60 éve a napelem rendszerek világában – a Sharp napelem nem mindennapi története

60 éve a napelem rendszerek világában – a Sharp napelem nem mindennapi története

Forrás: global.sharp

Nem csak azért használunk Sharp napelemeket, mert a világ egyik legrégebbi és legmegbízhatóbb gyártójától származnak.

Nem csak azért, mert hiszünk a japán minőségben.

Nem csak azért, mert az egyik legszigorúbb minőségbiztosítási rendszer szerint működnek a gyárai.

Nem csak azért, mert 25 éves teljesítmény garanciát vállalnak minden napelemre, tehát biztosítják, hogy 25 év múlva is min. a  gyári teljesítményük 80%-án tudnak működni.

Azért bízunk a Sharpban, mert ők a napelem piac egyik legnagyobb úttörői: és éppen idén lesz 60 éve, hogy megkezdték a fotovoltaikus panelek tömeggyártását.

Azóta több mint egymillió ügyfelük volt, és 50 milliónál is több napelem panelt adtak el világszerte, aminek köszönhetően 14,3 GW energiát állítottak elő – és továbbra sem terveznek megállni.

Több mint 100 éve az élen

A Sharp története az Ever-Sharp, magyarul mindig hegyes mechanikus ceruzák gyártásával indult el, ahonnan a nevét is kapta.

A cég 1912-ben indult útjára, és azóta is az elektronikai termékek egyik legnagyobb gyártójaként ismerik.

Mindannyian láttunk már Sharp televíziót, fogtunk már a kezünkben Sharp számológépet, rádiót, de hozzájuk köthető egyébként az első LCD kijelzős számológép legyártása is.

De ami a mi szempontunkból a legfontosabb: ott voltak az elsők között, amikor 1959-ben elindították a napelem panelek tömeggyártását.

 

60 év a napelem piacon

60 év a napelem piacon

Amikor a versenytársaink elkezdtek belépni a piacra a ’90-es évek végén, a Sharp már 40 éves tapasztalattal rendelkezett a napelemek széles körű alkalmazásával kapcsolatban”.

Ezt Peter Thiele, a Sharp Energy Solutions in Europe elnöke fogalmazta meg így, és ebben minden benne van, ami miatt a Sharp az egyik legnagyobb név a fotovoltaikus technológia világában

Ez a több mint fél évszázad, amit ezen a piacon töltött, szilárd hírnevet és megbecsülést szerzett a japán vállalatnak, nem csak Európában, de az egész világon.

Csak hogy a legkomolyabb eredményeket említsük (a teljesség igénye nélkül):

  • 1963-ban már megkezdték a monokristályos napelem cellák gyártását.
  • 1976-ban japán első működő műholdja, az UME Sharp napelemeket kapott (mára már több mint 170 műholdas telepítés kapcsolható a vállalathoz).
  • Ugyanebben az évben piacra kerültek az első napelemes számológépeik.
  • 2009-ben a Tokiói Egyetem Sharp napelemekkel felszerelt autója nyerte meg az ausztrál Global Green Race autóversenyt.
  • 2016-ban pedig elérték a rekordmértékű konverziós hatékonyságot a különleges, hármas csomópontú napelem cellás paneljeikkel.

Mik voltak a legnagyobb akadályok a napelemek terjedése kapcsán?

Thiele meglátása szerint az utóbbi évtizedekben leginkább a politika állt a napelemek útjába, de ezt az akadályt már sikerült átlépni, és mára a napelem egy elfogadott, és elterjedt energiatermelési móddá válhatott.

A másik komoly feladat a napelem árak csökkentése volt, hogy valóban elérhetővé váljon akár a lakosság számára is.

Amikor a Sharp elindult, ez még egy rendkívül költséges technológiának számított, így nem csoda, hogy az első nagyobb telepítések főleg az űrtechnológia világában, illetve óriási világítótornyoknál történtek.

Ahogy azonban megkezdődött a tömeggyártás, a technológia is komoly fejlődésnek indult, ráadásul a kínai napelemek megjelenése is nagy mértékben lenyomta az árakat.

Még mindig jobban szeretnek valódi márkába fektetni az emberek

Még mindig jobban szeretnek valódi márkába fektetni az emberek

Forrás: sharp

A gyengébb minőségű, de olcsó napelemek megjelenése persze csökkentette a nagy gyártók előnyét, de hosszú távon az tapasztalható, hogy az emberek jobban bíznak a hiteles, komoly márkákban.

Ez már csak azért is fontos, mert egy olcsóbb rendszernél maga a megtérülés kerül veszélybe: a rossz minőségű napelem könnyebben hibásodik meg, ráadásul élettartama is sokkal rövidebb, mint egy valóban modern technológiával készült modulnak.

Teljesen természetes, hogy az ember keresi a legjobb teljesítményt a legjobb áron, de nem szabad, hogy csak a kilowattok és a forintok döntsenek: érdemes nézni a garanciákat, a tanúsítványokat, a várható élettartamokat is.

 

Milyen lesz a napelemek jövője a Sharp szerint?

Milyen lesz a napelemek jövője a Sharp szerint?

Peter Thiele, ahogy a legtöbben egyébként a világon, pozitívan tekint a jövőre, mivel semmilyen jel nem utal arra, hogy a napelemek népszerűsége csökkenne – sőt, még mindig növekedés mutatkozik ebben a tekintetben.

Európa szerte folyamatosan csökkennek a rendszerhasználati díjak, és ennek köszönhetően még többeknek válik elérhetővé a napelemes befektetés.

Emellett pedig a károsanyag-kibocsátás elleni harc egyre komolyabb lépéseket fog megkövetelni a világ nemzeteitől, amikhez egyértelműen a napenergia lesz majd a kulcs.

Főként a fejlődő, erősödő országokra tekint egyébként erős piacként a Sharp, így például az afrikai államokra, amik napfényben amúgy is bővelkednek – ezek a területek valószínűleg az energiájuk legnagyobb részét már napelemekből fogják biztosítani.

Hogyan lehet ennyi éven át a csúcson maradni?

Hogyan lehet ennyi éven át a csúcson maradni?

A napelem piac már nem olyan, mint 60 évvel ezelőtt volt, és sok gyártó nem is bírta túlélni a különböző változásokat.

A Sharpnál a technológiai felkészültség és a japánokra jellemző precizitás csak az egyik fele a sikernek: a másik az ügyfélközpontúság.

A napelemek tervezésekor folyamatosan figyelembe veszik a mai napig a felhasználói igényeket, kezdve a méretektől, a teljesítményen áll a garanciákig.

Persze azt sem felejthetjük el, hogy a Sharp több lábon áll, hiszen nem csak a napenergia piacon foglal helyet az élvonalban, ennélfogva megengedheti magának, hogy akár a versenytársainál többet is fektessen a fotovoltaikus technológiába.

Az utóbbi 60 évben általuk piacra dobott napelemek összesen 156 megatonna széndioxidtól kímélték meg a bolygót – ha tehát tiszta energiáról van szó, tudjuk, hogy kihez érdemes fordulnunk.

Profi napelem rendszer Árajánlat. A jó napelem rendszer kivitelezés egy összetett folyamat , ezért fontos a jó elő készítés és szakszerű kivitelezés.
http://www.hajduker.hu/cpg/423614/Arajanlat-Napelem

Webáruház készítés